daytime.ro
 
Pensiunea Laura-cheile Turzii
 
publicitate

Pensiunea Laura-cheile Turzii

★ ★ ★
Str. Petrestii De Jos, Nr. 36, Petrestii de Jos, jud. Cluj
,  
 
AMPLASARE
Pensiunea Laura este situată în localitatea Petreştii de Jos nr.36, jud Cluj in imediata apropiere de Cheile Turzii ( 500 m). Distanţa faţă de Turda este de 12 km, faţă de Cluj Napoca pe ruta Făget Salicea-Ciurila este de 20 km, . Accesul din Turda se face urmărind panourile indicatoare cu Pensiunea Laura , de pe E 81/E60 spre Petreştii de Jos pe drumul judeţean DJ 107L, iar din direcţia Cluj Napoca se poate face prin Făget-Salicea-Ciurila urmând a se intersescta acest drum cu DJ 107L dinspre Turda. O altă cale de acces este prin Tureni E81/E60: se traveresează localitatea spre autostradă, se trece podul peste autostradă după care acest drum se intersectează cu DJ 107L şi se continuă spre dreapta către localitatea Petreştii de Jos. Vă invităm să consultaţi suplimentar o hartă turistică, de exemplu: http://www.harta-turistica.ro/map.php?ID=21# sau http://www.hartaromanieionline.ro/.

DESCRIERE
Pensiunea Laura dispune de 8 camere ( 4 camere twin + 4 camere matrimoniale) si 1 apartament cu 2 camere (1DBL+living cu coltar extensibil). 7 camere DBL au balcon. Camerele au baie proprie, TV cu acces canale-satelit, pat pliant suplimentar ( la cerere) pentru a 3-a persoana cazata, dulap, incalzire centrala-calorifere. Baile sunt dotate cu cabina de dus, chiuveta, vas toaleta, uscator de par, si au apa calda in permanenta. Centrul Spa dispune de sauna (capacitate 6 locuri), Sala fitness dispune de 1 aparat de forta complex, 1 bicicleta medicinala, 1 masa de tenis, 1 masa billiard. Masa poate fi servita in restaurantul pensiunii, restaurant a la carte, capacitate 90 locuri, care poate fi extinsa cu 40 locuri pe terasa. Parcarea pensiunii este pentru 10 autoturisme.
Este locul ideal unde se pot organiza tabere, team-building, nunti , botezuri, aniversari si alte evenimente.

FACILITATI SI SERVICII
Restaurant a la carte 84 de locuri la care se pot adauga 40 locuri pe terasa. Bar de zi. 40-45 locuri, dotata cu LCD +2 plasme, home cinema.

RELAXARE
Sala fitness este dotata cu 1 aparat de forta complex, 1 bicicleta medicinala, 1 masa de tenis. 1 masa de billiard. Centrul spa are 1 sauna cu capacitate de 6 locuri, 1 jacuzzi cu o capacitate de 10 locuri, 2 vestiare pentru sauna si jacuzzi cu dulapuri pentru obiecte personale, 3 sezlonguri.

SPORT SI ACTIVITATI PRACTICABILE
In apropierea pensiunii se pot practica sporturi extreme: alpinism, speologie, parapanta existand trasee potrivite pentru ATV-uri , ciclism montan si off road. Turistii amatori de sporturi blande pot practica pescuitul, inaltarea zmeelor, drumetiile pe trasee sigure cu durate de la 1 ora pana la 1 zi pot fi facute independent de turisti cu posibilitatea de informare completa despre obiectivele care se impun a fi vizitate. Deplasarea pentru tratamente la SALINA TURDA, se poate face individual, sau la cererea turistilor se poate organiza transportul dus-intors cu un microbus. Excursiile la diferite obiective turistice pe o distanta de max 100 km pentru un grup pot fi organizate cu solicitare concreta.

Imprejurimile Pensiunii Laura***
Cheile Turzii au o lungime de 2.900 m si o înaltime a peretilor de pana la 300 m. Cheile ocupa o suprafata de 125 ha si s-au format prin erodarea rocii de calcar jurasic de catre raul Hasdate.
Cheile Turzii ofera un peisaj carstic de o rara salbaticie: stanci înalte si abrupte, creste ascutite, turnuri de piatra, vâlcele pietroase, grohotisuri, arcade etc. Contine peste 1.000 de specii de plante si animale, unele reprezentând elemente rare, ca usturoiul salbatic, acvila de stanca s.a.
In Cheile Turzii exista app. 1.000 de specii floristice, printre care piciorul cocosului, odoleanul, omagul, stânjenelul violaceu, vulturica, scorusul argintiu, usturoiul salbatic, s.a.
Sunt prezente 67 de specii de pasari, specii de pesti, batracieni, vulpea, nevastuica, jderul de piatra, mistreti, iepuri, caprioare etc. In total se cunosc in Cheile Turzii cca 60 de pesteri, firide sau arcade (resturi ale unor pesteri prabusite), aproape toate de dimensiuni mici (doar 8 depasesc 20 m lungime, cea mai mare atingand 120 m).
Cheile Turzii se leaga printr-o serie de trasee de alte obiective turistice, cum ar fi Cheile Turului, Cascada Ciucas si Cheile Borzesti.

Petrestii de Jos (in maghiara Alsópeterd sau Magyarpeterd; denumirea veche rom. Petridul de Jos) este o localitate in judetul Cluj, Transilvania, România, alcatuita din sapte sate.
Este situata in Depresiunea Petresti, la poalele Culmii Hasdate a muntilor Petridului din cadrul muntilor Trascaului, pe raul Hasdate. Se afla la 40 km de Cluj-Napoca si 14 km de Turda. Comuna se compune din satele Petrestii de Jos, Craesti, Deleni, Livada, Petrestii de Mijloc, Petrestii de Sus si Plaiuri.

EXCURSII DE LA PENSIUNE:

- TRASEU 1: CHEILE TURZII – CHEIA CU IESIRE LA CASCADA CIUCAS
- TRASEU 2: CHEILE TURULUI
- TRASEU 3: PETRESTI – TURDA – SALINA TURDA – CASTRU ROMAN POTAISA TURDA – BISERICA ROMANO CATOLICA DIN TURDA
- TRASEU 4: LACURILE SARATE DURGAU
- TRASEU 5: PETRESTI – MUNTELE BAISORII CU OPRIRE LA MANASTIREA SF. ILIE SAT BAISOARA
- TRASEU 6: PETRESTII DE SUS CU VIZITAREA MANASTIRII SCHIMBAREA LA FATA.

EXCURSII DE 1 ZI:

- PETRESTI – TURDA – ARIESENI – ABRUD – CAMPENI CU VIZITARE PESTERA CU GHEATA DE LA SCARISOARA.
... [continuare]
 

 
TARIFE
 
 
Facilitati cazare
 
Baie in camera
Bar
Biliard
Camere cu balcon
Foisor in curte
Frigider in unitate
Gratar / berbeque
Incalzire centrala
Internet wireless
Loc de joaca pentru copii
Masa de ping-pong
Parcare
Plata cu cardul
Restaurant
Sala de conferinte
Sala de fitness
Sauna
Terasa
Tickete de vacanta
Trasee / excursii
TV in camera
TV in living
Uscator de par
 
 

Obiective turistice din zona
 
 
 
Contact
 
 
 
 
|
|
|
|
|