daytime.ro
 
Pensiunea Dariana
 
publicitate

Pensiunea Dariana

★ ★
Str. Negresti, Nr. 20, Vatra Dornei, jud. Suceava
,  
 
Pentru persani DARIANA insemna ,,cel care mentine binele",

Pentru irlandezi era asociat cu ,,grozav, renumit";

Pentru greci : ,, cadou"...

Noi ne dorim ca acest nume sa fie asociat cu placerea de a darui amintiri frumoase si ospitalitate....

Vila este amplasata in vecinatatea principalelor puncte de interes din statiunea Vatra Dornei, in numai 4 minute de mers lejer se ajunge la telescaun iar pentru centrul orasului sau statiunea balneoclimaterica o sa considerati ca sunt prea scurte plimbarile (~ 500 m).

DARIANA nu epateaza prin arhitectura sau modernism, este o unitate clasica de cazare care contureaza ideea de ,,acasa " pentru fiecare, intr-o ambianta calda si primitoare.

Indiferent daca sunteti in vacanta sau in trecere, DARIANA poate fi locul ideal de sedere pe parcursul sejurului Dvs in VATRA DORNEI.

Camere
DARIANA are o capacitate de cazare de 20 locuri, punandu-va la dispozitie 9 camere (7 camere cu pat matrimonial si 2 camere triple).

Toate camerele sunt dotate cu: Tv, Televiziune prin cablu, incalzire pe timp de iarna, si conexiune gratuita la internet Wifi in toata zona pensiunii. Curtea pensiunii poate primi pana la 6 autoturisme.

Parter 2 camere: una cu pat dublu matrimonial si una tripla ( pat dublu si pat single), cu acces la o baie comuna, un living cu bucatarie open space complet utilata si dotata pentru pregatirea mesei in regim self-catering.
Etaj I: 2 camere cu pat dublu matrimonial, si una tripla, baie si frigider comun.

Etaj II : 4 camere cu pat dublu matrimonial cu grup sanitar propriu, dotate cu minbar si TV led.

Pentru cei care isi doresc o vacanta activa, statiunea Vatra Dornei dispune de multiple posibilitati de petrecere a timpului liber: drumetii, plimbari la manastirile din Bucovina, pescuit pe raul Bistrita, parapanta in Suhard, riverrafting, ciclism montan prin toata depresiunea Dornelor, iar pentru sezonul de iarna sunt amenajate partii de schi de dificultate medie, prevazute cu instalatii de transport pe cablu, un patinoar si o partie pentru sanii ; pe muntele Runc se afla o partie de schi fond.

In partea superioara a partiei Dealu Negru sunt amenajate doua partii cu un grad mai mare de dificultate,deservite de teleschi.Partia beneficiaza si de doua partii de tubing, una artificiala si una naturala, ambele deservite de o banda transportoare. Partia artificiala are o lungime de 150 m si este cea mai lunga si mai spectaculoasa din tara.

Manastirile din Bucovina - In apropierea orasului Vatra Dornei se afla o serie de manastiri ortodoxe care impresioneaza atat prin vechimea lor, cat si prin arhitectura lor. Dintre acestea enumeram: Manastirea PIATRA TAIETURII, Schitul MESTECANIS, Schitul PODU COSNEI, Manastirea de Maici "Acoperamantul Maicii Domnului" si desigur la cativa km de Vatra Dornei: PUTNA, SUCEVITA (1581 - 1601), MOLDOVITA (1532), VORONET (1488), HUMOR (1530), etc. Toate aceste manastiri sunt monumente unicat ale artei feudale romanesti, cu picturi murale atat interioare cat si exterioare.

Castelul DRACULA - Se afla in comuna Piatra Fantanele, prin pasul Tihuta la 40 km de Vatra Dornei si este o constructie noua ce vrea sa aduca la lumina eternul mit al Contelui Dracula, in acest sens putandu-se vizita o cripta in care sunt ramasitele acestuia, precum si unele lucruri personale.

Traseele montane din Zona Dornelor (Muntii Calimani, Rarau, Giumalau, Bistritei, Suhard, Vf. Ousorul)

Prima destinatie trebuie să fie Muntii Calimani, cei mai salbatici si mai inalti munti vulcanici de pe teritoriul Romaniei, singurii de acest tip care depasesc 2.000 de metri altitudine si care prezinta spectaculoase urme ale glaciatiunii prin caldari glaciare si creste alpine. Masivul este cel mai extins dintre toti muntii vulcanici din Carpatii romanesti.Dintre atractiile turistice naturale, amintim:

Rezervatia naturala 12 Apostoli-Peisaj de poveste strajuit de forme ciudate precum Moaul, Mareaalul, Godzila, Guaterul, Ramses, Dragonii, daltuite cu truda ai migala de natura.... sau poate un stravechi sanctuar de cult menit sa adune sufletele celor vii a mosilor ai stramosilor nostri la Ospatul nemuririi.
Cascada Tihu-Aflata la aproximativ 500 m de la confluenta cu paraul Tihu in amonte pe piraul Umed, cascada cu o cadere de aproximativ 8 m reprezinta un punct de atractie deosebit.

Rezervatia Iezerul Calimanului-Rezervatia Lacul Iezer din Călimani este o arie protejată de interes national inclusă în Parcul National Calimani,

Negoiul Unguresc - Pietrosul-O creasta cu relief alpin total deosebita in comparatie cu restul lantului vulcanic, reprezinta partea cea mai inalta si spectaculoasa a Calimanului(Vf. Pietrosul 2100 m, Negoiu Unguresc 2081 m).

Rezervatia Pietrele Doamnei- din muntii Rarau-Giumalau

Tratament

Statiunea orasului are doua baze de tratament pentru boli cardiovasculare, afectiuni ale aparatului locomotor, respirator, ale sistemului nervos, endocrine sau afectiuni reumatismale. Vatra Dornei ofera factori naturali pentru refacerea sanatatii cum sunt: izvoarele cu apa minerala carbogazoasa, calcice, bicarbonate magnezice sau sulfuroase sau mofete naturale de saruri de mare puritate si concentratie de Co2.
... [continuare]
 

 
TARIFE
 
 
Facilitati cazare
 
Acces la bucatarie
Baie in camera
Frigider in camera
Frigider in unitate
Gratar / berbeque
Incalzire centrala
Internet wireless
Minibar in camera
Parcare
Se accepta animale de companie
Trasee / excursii
TV in camera
TV in living
 
 

Obiective turistice din zona
 
 
 
Contact
 
 
 
 
|
|
|
|
|